22 Temmuz 2013 Pazartesi

Badem Yağı Saç Uzamasında Etkilimidir

Bu yazıyı badem-yagi.org sitesinden aldım

Saç Uzamasında Badem Yağı

Son dönemlerde saç uzatmak isteyen kadınlar bu amaçlarına ulaşmak için özellikle badem yağından faydalanmaya çalışıyorlar. Sinameki ve turplu tarifler veriliyor, bitkiler her ne kadar değişse de e vitamini ve badem yağı her daim hazırlanan karışımların içerisinde yerini alıyor.

Badem yağı saç uzatır mı
Badem Yağı Saç Uzamasında Etkilimidir

badem yağını saç uzatmada kullanan kadınların aklına gelen ilk soru badem yağı saç uzatır mı sorusu. Bu sorunun cevabı kısmen evet, aslında saçınızı hiç bir yöntem normalden kat be kat daha hızlı uzatmaz. Yani saç uzatma formülü ararken mucize beklemeyin. Saçlarınız olağandan %10 daha hızlı uzayabilir badem yağı sayesinde. Badem yağı saçları besleyen oldukça değerli bir yağdır. Yani saç uzamasına etkisinden ziyade saç derinizi ve saçlarınızı besleyen oldukça güzel bir yağdır.


Badem yağı saça nasıl uygulanır

Badem yağı genelde saç uzatma tariflerinde kullanılırken, bitki sularıyla karıştırmak önerilir. Aslında bu bile başlı başına yanlıştır. Bir diğer yanlış badem yağını şampuanla karıştırmaktır. Genellikle yağ kimyası ve kozmetik kimyasından habersiz bir takım medyatik soytarılar bu tarz tavsiyelerde bulunur ama bunlara itibar etmeyiniz. Yani badem yağını şampuana katarsanız şampuanınızın yapısını bozmak dışında bir işe yaramaz.




Badem Yağı Saç Uzamasında EtkilimidirAslında şampuana ne yağı katarsanız katın şampuanın yapısı pek değişmez. Tabi burada bir hususu hatırlatmakta fayda var eğer şampuanınıza yağ bazlı değilde su bazlı olan b vitamini ilave ederseniz şampuanınızın kalitesinde artış sağlayabilirsiniz. Şampuan demişken kullandığınız şampuanların sls vb. içermemesine yani sülfatsız olmasına dikkat etmelisiniz.




gelelim badem yağının saça nasıl uygulandığına, badem yağı ister saç uzatmak ister saç beslemek maksatlı olsun saça direkt olarak sürülmeli ve 30 dakika kadar bekletilmelidir. Gerek saç derisine gerekse saç boylarınıza süreceğiniz badem yağını hafif masaj yaparak sürmelisiniz.




Saç uzatmada badem yağı kullanacaksanız yağı saç derinize uygulamanız gerektiğini unutmayın.





Kaynak: http://www.badem-yagi.org/2014/08/badem-yag-sac-uzamas.html

1 yorum:

  1. Saç uzatma konusunda güvenilir bir kaynak bulduğum için çok mutluyum. İlk defa kulaktan dolma bilgilere körü körüne uymak yerine araştırıp inceleyip bilimsel gerçeklere dayanarak yorum yapan bir blogla karşı karşıyayım. Sıkı bir takipçinizim bundan sonra:) Lütfen daha sık yazılarınızı paylaşın bizimle. Sevgiler...

    YanıtlaSil