26 Nisan 2013 Cuma

Yılan Yağı

Yılan YağıYılan Yağı


Şimdi de o pek meşhur yılan yağını inceliyoruz. Yılan yağı diye bir efsane var ki, meresinden tutarsanız tutarsızlık, koca bir kandırmaca. Evvela yılandan nasıl yağ çıkar sorusunu sormak lazım. Hadi diyelim yılandan yağ elde etmeyi başardınız,, bu kadar yılanı nereden topluyorsunuz. Cevaplar bizi tam bir dolandırıcılığa götürüyor olmayan bir yağı satıyorlar.

Yılan Yağı Saç Uzatma

Saç uzatma araştırmalarım sinameki, entele, yılan yağı gibi konularda beni araştırmaya zorlarken bulduğum yegane sonuç bahsi geçen ürünlerin konuyla alakası olmadığıydı. Yani yılan yağı da saç uzatma konusunda tam bir efsane ve yalan mekanizması. Yılan yağının saç çıkardığına dahi insanları inandırmışlar.


Entele


Entele Otu

EnteleSaç uzatma konusunda bir başka efsane entele otu. Üstelik zehirli bir bitki olan entele otu, o kadar çok konuşulmuş ki, şaşmamak elde değil. Ticaretinin yapılması yasak bir bitkiyi kim bu kadar anlatıyor, bitkiyi bulamayan losyonu kullanıyor, zehirli ve yasak bir bitkiden kim losyon yapıp satıyor bunların hepsi düşünülmesi gereken konular.

Entele Losyonu

Aktarlarda, çeşitli kozmetikçilerde ve internette bulunabilen bir ürün olan entele losyonu zannımca bu işin popülerliğini gören bazı uyanıklarca üretiliyor veya tam tersi bu losyonu üretenler entele otunu popülerleştiriyorlar. Sonuçta meselenin ucu para kazanmaya dayanıyor ve insanların sağlığı kimsenin umurunda değil. 

24 Nisan 2013 Çarşamba

Sinameki Saç Uzatır Mı?

Sinameki ile Saç Uzatma


Hemen hemen her forumda, blogda, şu kadar sinameki yi kaynatın, sonrasında bemiks, badem yağı evigen üçlüsünü karıştırın şeklinde tarifler veriliyor. Peki ne kadar gerçek. Sinameki saç uzatır mı bu yazıda buna cevap vereceğim.

Evvela nedir bu sinameki onu bir anlatalım.

22 Nisan 2013 Pazartesi

Saç Uzatma

Saç Uzatma

Bir çok kadının en büyük baş belasıdır saç uzatma, sizlere elimden geldiği kadar bu konuda yardımcı olamaya çalışacağız. bu blogda yazdıklarımın çoğu bilimsel araştırmalarım ve kendi gözlemlerime dayanıyor. Sonuçta bilgi paylaştıkça çoğalan bir kavram ve ben bildiklerimi size bu blog yardımıyla aktarmaya çalışacağım.


Saç nedir


Evvela saçın tanımıyla başlayalım insanda, baş üzerinde bulunan kıl kümesine saç denmektedir. Saç vücudumuzda bulunan diğer kıllara oranla daha hızlı uzar. Saçın ortalama büyüme hızı günde 0,3 mm (milimetre) ile 0,4 mm arasındadır. Saç bir ayda 1 ile 1,5 cm (santimetre) arasında uzamaktadır. Bu uzamaya dışarıdan müdahale edilebilir.

Normalde bir saç telinin ömrü yaklaşık 4 senedir ve yılda ortalama 15 cm uzamaktadır, saç teli dökülme evresine gelene kadar 60 cm uzunluğa erişir. Doğru ve doğal saç bakımları yapılarak saçların uzatılması mümkündür.  Bu uzatma için saçın korunması ve kırılmasını azaltmak gerekmektedir. Doğal saç bakımı yapıldığı durumlarda, saçlar daha nemli kalır ve kimyasal maddelerle aşınmazlar. Saçlar doğal metotlarla temizlenir ve bakımları yapılırsa hem saç ömrü artar hem de saçlar kırılmadığı ve koparak dökülmediği  için daha çabuk uzarlar.