25 Nisan 2015 Cumartesi

B3 Vitamini Saç Uzatma

B3 Vitamini


Saç ve tırnakların yapıtaşında b gurubu vitaminlerinin önemi oldukça yüksektir. Başta b5 vitamini (d-panthenol), b3 vitamini (niacinamid) ve b7 vitamini (biotin) olmak üzere saç uzaması konusunda bu vitaminlerden faydalanılır. Bu yazıda size b3 vitamini yani niyasinin saçların hızlı uzaması için nasıl kullanılacağını aktarmaya çalışacağım.


B3 Vitamini Saç Uzatma
Niyasin ve nikotinik asit de denilen b3 vitamini suda çözünen bir vitamindir. Özellikle sağlıklı cilt ve saç. gelişiminde oldukça önemli bir vitamindir. Sivilceler konusunda oldukça başarılıdır. Cildin yağlanmasını önlemek içinde kullanılır. Özellikle yağlı saçlar için b3 vitamininden faydalanabilirsiniz. Saçtaki seboreik dermatit gibi durumlarda da saç derisinin sağlığına kavuşmasına yardımcı olan bir vitamindir b3 vitamini. Konu hakkında daha fazla bilgi için https://umm.edu/health/medical/altmed/supplement/vitamin-b3-niacin adresine bakabilirsiniz.



Saçların Hızlı Uzaması İçin B3 Vitamini

B3 Vitamini Saç Uzatma

B3 vitamini saç derisinde nemin tutulmasını sağlar, ayrıca kıl köklerinin gelişimi için gerekli olan diğer minerallerin kıl köklerinde tutunmasını sağlayarak saçlarınızın hızlı uzamasına yardımcı olur. Yani b3 vitamini direkt olarak saç uzamasına çok fazla etki etmese de diğer mineral ve vitaminlerin (çinko oksit, kükürt, b5, e vitamini) etkilerini arttırıcı bir özellik gösterir.

B3 vitamini suda çözündüğü için kükürt b5 vitamini ve c vitamini gibi vitaminlerle kombine kullanılırsa saçların çabuk uzaması için gerekli ortamı yaratır. Saç uzatmak amacıyla kullanılan bir sürü ıvır zıvır işe yaramaz malzemeleri bir kenara bırakın, bu blogda bu konuda en etkili vitamin ve mineralleri sizler için yazıyorum. Evet b3 vitamini yani niyasin saç uzaması noktasında kesinlikle faydalanılması gereken bir vitamin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder