25 Nisan 2015 Cumartesi

Çinko Oksit Saç Uzatma



Çinko Oksit


Çinko Oksit Saç UzatmaSaçların hızlı uzaması için çeşitli saç uzatma formülleri ve teknikleri aradığınız bir gerçek. Zaten böyle bir arayışta olmasanız bu blogda ne işiniz var değil mi? Neyse size bu yazıda çinko oksitin saç uzatmak için nasıl kullanılacağını aktaracağım. Çinko oksit aslında saç bakımında genellikle kepeklenmelere karşı kullanılır ama saçları hızlı uzattığı da bir gerçek. Tabi tek başına yeterli değil, kükürt, e vitamini, b5 vitamini gibi vitamin ve minerallerle birlikte kullanılması lazım.

Zinc Oxide olarak da bilinen çinko oksit sanayide oldukça yaygın kullanılan bir ürün. peki bizler çinko oksidi nereden biliyoruz tabi ki sivilce ve pişik kremlerinden, geçmişten bu güne pişik kremleri ve sivilcelere olan etkisinden dolayı kullanılan bir madde çinko oksit. Yurt dışında çinko oksitli waxlar saç bakımı için satılıyor ama bizde durum tabi ki içler acısı, saç derisi bakımında çinko oksidi bilen bile yok.


Çinko Saç Bakımı


Çinko Oksit Saç UzatmaÇinko bir çok şampuanda kullanılır, özellikle seboreik dermatit ve kepek gibi durumlarda saç derisini rahatlatıcı etkileri bilinmektedir. Ancak konu hakkında ABD forum ve bloglarda araştırma yaparken insanların çinko oksitle saç dökülmelerini durdurdukları gibi şeyler okudum. Sonrasında ne kadar bilimsel diye baktığımda çinko oksitle saç dökülmesi sorununa iyi geldiği ve saç köklerini beslediği yazıyordu. Merak edenler http://ods.od.nih.gov/factsheets/Zinc-HealthProfessional/ buraya bakabilirler.

Çinko için genelde saç uzamasına etkileri beslenme kökenli olarak yazılsa da ben saç derisindeki olumlu etkilerinin saç uzatma noktasında işe yarayacağını düşünüyorum. Sonuçta saç derisinde yapılandırıcı bakım yaptığı kızarıklığı azalttığı biliniyor.

Saç Uzaması İçin Çinko Oksit


Aslında çinko oksit hiç bir maddede çözülmüyor, yani çinko oksidin cildi boyaması bu yüzden, zaten güneş kremlerinde falan da oldukça sık kullanılan bir madde çinko oksit ve kremler cilde sürüldükten sonra cilde o un gibi beyazlığı çinko oksit bırakıyor.

Saç uzaması için yapılan karışımlara çinko oksit eklenmesini bende faydalı buluyorum, saç derisini beslemesi saçtaki tahrişi alması bakımından önemli. Sonuç itibarıyla çinko oksidin saç derisindeki olumlu etkilerinin saç uzaması konusunda da yardımcı olacağını düşünüyorum. Ancak tek başına yeterli olmayacağı açık kükürt, b5 vitamini, b3 vitamini, c vitamini gibi maddelerle birlikte kullanılması daha etkili sonuçlar verecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder