5 Eylül 2014 Cuma

Erkeklerde Saç Uzatma

Erkekler İçin Hızlı Saç Uzatma


Erkeklerde Saç Uzatma

Bir çok blog vb yerde erkekler için hızlı saç uzatma gibi ayrı ayrı yazılar okuyorum. Saç uzama mekanizması kadın ve erkekte farklılık göstermez. Dolayısıyla kadınlardaki saç uzatma metotları erkekler içinde geçerlidir. Erkeklerde ve kadınlarda saç dökülmesi farklı şeylerdir. bu yüzden erkek tipi saç dökülmesi gibi bir kavram var, erkek ve kadın saç tellerinin kalınlığı ve sıklığı da değişmektedir, Ancak erkeklerdeki saç uzatmak için yapılacak şeyler kadınlarla hemen hemen aynıdır.




Erkekler Saç Uzatırken Ne Yapmasın




Erkek okuyucular için ne yapmamalarını anlatalım evvela. Sevgili erkek okuyucu, saçın yağı saçın uzamasında etkidir ama bu senin yağlı pis saçlarla gezmen anlamına gelmiyor en azından 4 günde bir saçını yıka. Yani saçını yıkamamazlık yapma.

Eğer saçların uzunsa saç kremi kullan, saçın kırılıyor kopuyor farkında değilsin. Uzun saçlı erkeklerin makus talihi gibi bir şey uçuş uçuş dolaş dolaş kırık saçlar. Saçını uzatacaksan saç kremi kullanmalısın. Ha saç kremini saç dibine değdirme o ayrı konu.

Şampuanın içine doğum kontrol hapı atma. Aslında kadınlarda atmasın kim neresiinden uydurmuşsa böyle bir efsane var ama yalan yanlış şeyler. kadın doğum hapı saç uzatmaz.

Erkekler Saç Uzatırken Ne yapsın

Erkeklerde Saç Uzatma

  • Saçınızı uzatmak için vitaminlerden faydalanın. B3 vitamini, B5 vitamini, C vitamini, E vitamini oldukça önemli. Bu vitaminlerle saç derisine bakım yapın.
  • Saçınızı uzatırken mineralleri es geçmeyin çinko oksit, kükürt gibi minerallerle saç diplerine bakım yapın.
  • Saçınızı uzatmak için hint yağı, biberiye yağı avokado yağı gibi yağlardan faydalanın.
  • Saçlarınızı metal veya plastik taraklarla taramayın.
  • Fön makinesi nasıl kullanılır öğrenin. Saç kurutma makinesini saçınızın içine soktuğunuzda saçınıza hasar verirsiniz. 
Bunları kaale alın saçlarınız uzasın. Sorularınız varsa sorun cevaplarız nasılsa.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder