16 Şubat 2015 Pazartesi

Saç Uzatan Şampuan

Şampuan Saç Uzatır Mı


Son dönemlerde bir sürü şampuan ıvır zıvır maddenin saç uzattığı yorumlarından geçilmiyor ortalık. Peki gerçekten şampuan saç uzatır mı? işte bu sorunun cevabını vermesi için hintyagi.org sitesinden bir yazı aldım iyi okumalar.

Saç Uzatan Şampuanlar


Saç Uzatan ŞampuanKonu saç bakımı veya saç ile ilgili bir mecraya geldiğinde insanların ilk araştırdıkları şey şampuanlar oluyor. Oysa bu son derece yanlış bir düşünce. Örneğin hiç bir şampuan saç çıkarmaz veya saç  dökülmesini önlemez. Çünkü saçınızda 1 dakika duran bir köpükten ne beklenebilir. Aynı şekilde hiç bir şampuan da saçınızı daha hızlı uzatmaz. Ha keza şampuanın içerisine ilave edeceğiniz sarımsak veya doğum kontrol hapı da bu tarz şeylere neden olmaz. Bunlar bir takım kişi veya kurumların kasıtlı yaydıkları bilgilerdir. Bu bilgiler sonucunda ürün satışları arttırılır. Şimdi bunu size anlayabileceğiniz bir dilde açıklamaya çalışacağım.


Şampuan Saç Uzatır Mı


Saç Uzatan ŞampuanSon dönem özellikle internet mecralarında Thomas Taw ( ki ünlü kuaförün bu ürünle bir alakası yok, ismi kullanılıyor) veya juan juan ( dünyada bu adla bir şampuan jok bu şahıs da lübnanlı bir insan J Beverly Hills markasının kurucusu) isimlerinde şampuanlar satılıyor, üstelik saç uzatma iddialarıyla. Oysa bu şampuanların saç uzatmak gibi bir durumları yok çünkü ürünler gerçek bile değil. Sadece kadınların bu beklentilerini ön gören bazı uyanıklar böyle şeyler satıyorlar. 

Şimdi ana konumuza dönelim şampuan saç uzatır mı? Hayır uzatmaz. Sarımsaklı şampuan veya sarmaşıklı şampuan, acı biberli şampuan da saç uzatmaz çünkü şampuan temizleyici maddeler içeren bir tür deterjandır ve şampuandaki köpüğün saç diplerinize etki etmesi mümkün değil, siz zaten saçlarınızdaki şampuanı hemen yıkarsınız. 

Doğum Kontrol Hapı Saç Uzatır Mı

Bir başka placebo iddia da doğum kontrol hapının saç uzattığı ile ilgili. Peki bu nasıl olabilir bir çok blogda 21 hapı ezin şampuana ilave edin saçınız uzasın yazıyor. Ama hem bilimsel değil hem de mümkün değil. Şimdi bu doğum kontrol haplarının ana maddeleri genelde Etinil estradiol dür. Bu maddenin vücutta yaratııkları ana etki ise steroid etkilerinden oluşur yani ilaç içildiği zaman alınan bir çeşit kortizon sayesinde doğum kontrolü sağlanır. Doğum kontrol hapları östrojen ve progesteron içeren hormon haplarıdır. Ana işlevleri yumutalıkta yumurta oluşumunu engellemektir. Peki nasıl oluyor da bu doğum konrtol hapları saç uzatıyor.
 
Ana mantığı eski jenerasyon doğum kontrol haplarının tüylenme yapması üzerine kurulu. Ki bu mantıkla hareket eden bir çok kişi saç uzatma veya saç dökülmesini durdurma gibi etkiler yapacağını düşünerek doğum kontrol haplarını şampuana koyuyor veya ezerek tonik losyon falan yaparak kullanıyor veya saç uzatma kürü uyguluyorlar. Peki bu mümkün mü? kesinlikle hayır. Hem mümkün değil hem  bilimsel hem de gerçek değil. Ama bir gerçek varsa birileri bu tarz bilgileri yayarak hap satışlarını arttırıyor.

 

Şampuana Doğum Kontrol Hapı İlave Etmek 

 

Eski jenerasyon hapları daha fazla "Etinil estradiol" isimli maddeyi içeriyordu ve bu yüzden tüylenme yapıyordu, bütün mantık bu. Ama bu tüylenme ilacı içince oluyordu, yani östrojen hormonunu oral yoldan alınan hapla arttırıldığında yan etki olarak kadınlar tüylenmeden şikayet etmişti. Bunu hangi sivri zeka şampuana koyarak kullanın dediyse tebrik etmek lazım Einstein gibi bir zeka var demektir. 
 
Şampuana ezilerek ilave edilen doğum kontrol hapı şampuanda çözünmez. Kaldı ki kafanızda duran bir köpük bu saç derinize nüfuz etmez. Peki bunu losyon yaparsanız ne olur, onu da söyleyeyim tonik veya losyon yapmanız durumunda o bölgeye kortizon uygulamış olursunuz, muhtemelen kanınıza karışır ama saç uzatıcı veya saç çıkarıcı bir etki görmezsiniz. Çünkü bilimsel bir gerçek olsa emin olun ki paranızı almak için sırada bekleyen kozmetik ve ilaç şirketleri bu maddelerle saç dökülmesi durduran, saç çıkaran, saç uzatma amaçlı losyon tonik şampuan gibi maddeleri zaten çoktan piyasaya sürmüş ve paranızı topluyor olurlardı. Bu tarz akıl dışı şeylere inanmayın. Olumlu etki gördüğünü sçöyleyenlerin yaşadıkları tek şey placebo etkisidir. O da sabah akşam saç uzatma sevdasına düşmüş, saçına olur olmaz şeyleri süren insanlar bir umut saçlarının uzadığını düşünürler.

Şampuana Sarımsak İlave Etmek


Bir başka efsane şampuana sarımsak ilave etmektir. Şampuana sarımsak ilave edilince saçının uzadığını düşünenler var. Sarımsak da ne varda saç uzatıyor, gene hatırlatalım saçınızda duran bir köpük bu saç falan uzatmaz. İşi abartıp sütte sarımsak kaynatıp suyunu şampuana ilave edenler mi dersiniz, daha binbir türlü saçma sapanlığı anlatan bir sürü cahillik içeren kadın forumu yazıları mı dersiniz. Bunları deneyip vallahi sonuç aldım diyen bloggerler mi dersiniz, internet reklamcılığından para kazanmak amaçlı saçma sapan bilgileri sanki gerçekmiş gibi aktaran sözde internet siteleri mi dersiniz hepsi bu tarz bilgilerle dolu. 

Çok merak eden her gün sarımsak ezip saçına sürsün bakalım saç uzuyor mu uzamıyor mu. Yani sarımsaklı şamnpuan da aynı şey sadece bir pazarlama hilesi, aynı şey sarmaşıklı veya bilmemneli şampuanlar için de geçerli, bu tarz cahilce ve saçma sapan şeylere lütfen pirim vermeyiniz. Konuyla ilgili olarak saç uzatma yöntemleri yazıma bakabilirsiniz.

Yazımın daha fazla insana ulaşması için sosyal medyada paylaşırsanız sevinirim. Aksi yönde iddialarınız varsa yorumlar bölümünden iletirseniz hem beni bilgilendirirsiniz hem insanlar yararlanır. Sevgiyle kalın. 


Konuyu okudunuz, görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim en azından daha hür bir tartışma platformu oluşur böylece gerçekleri hep birlikte görebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder