25 Nisan 2015 Cumartesi

B5 Vitamini Saç Uzatma

B5 Vitamini


B5 vitamini (d-panthenol) saç, cilt ve tırnakların sağlıklı gelişimi için oldukça önemli bir vitamindir. Bu vitamin ilaç olarak satılmakta bir çok kozmetik ürünün içerisine ilave edilmektedir. Peki b5 vitaminini bu kadar özel bir vitaminken saç uzatmada faydalanmamak olmaz. İnternetteki bir çok tarifte bemix kullanılması öneriliyor, ancak bmix karışım bir vitamin ve oranları çok düşük o yüzden saf b5 vitamini kullanmak oldukça önemli. Çünkü zaten oranı düşük bu ampulleri bir de hazırladığınız karışımlara ekleyince oran hepten düşüp neredeyse yok oluyor. Vitamin bakımları yaparken aklınızda bulunsun bu karışım ve düşük oranlı ampuller yerine safını kullanmaya özen gösterin.
B5 Vitamini Saç Uzatma


Pantotenik asit olarak da bilinen b5 vitamini, suda çözünen bir vitamindir, b5 vitamini saç foliküllerinin hızlı çalışmasını sağlayan bir vitamindir. Saç foliküllerini çalıştırdığı için saç uzaması noktasında oldukça etkilidir. Ayrıca saç beyazlamasında etkili olduğunu yaptığım araştırmalarda okudum.



Hızlı Saç Uzatma B5 Vitamini


B5 Vitamini Saç UzatmaSaçlarınızın daha hızlı uzaması için kükürt, çinko oksit, b3 vitamini, c vitamini, e vitamini ile birlikte b5 vitamini kullanırsanız, saçlarınızın uzama hızına ciddi katkıda bulunursunuz. Ayrıca panthenol saç tellerini de onaran bir vitamindir. Yani saçlardaki hasarı da önleyen bir yapıya sahiptir. Zaten bir çok şampuan ve saç bakım ürününün içerisine bu yüzden eklenir.

B5 vitaminiyle birlikte diğer vitamin ve minerallerle yapacağınız saç uzatma kürü, oldukça çabuk sonuçlar verecektir. Sonuçta saçlarımızı oluşturan kıl kökleri yani foliküllerin daha sağlıklı uzamasını ve daha fazla çalışmasını sağlayan bir vitamin b5 vitamini. Saç uzatma teknikleri denerken bu vitamini es geçmek olmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder