25 Nisan 2015 Cumartesi

Sarımsaklı Şampuan Saç Uzatma

Sarımsaklı Şampuan



Sarımsaklı Şampuan Saç Uzatma
Bu yazımda size sarımsaklı şampuanlardan bahsedeceğim. Adeta şehir efsanesine dönmüş bu şampuanlarla saç uzatıldığı, saç dökülmesinin önlendiği ve daha bir sürü şey anlatılıyor. Peki ne kadar gerçek? Yani sarımsaklı şampuan saç dökülmesini önlüyor mu? veya saçları daha hızlı uzatır mı? Şampuana sarımsak ilave etmek saç dökülmesini durdurur mu? İşte bu soruların cevabını bu yazıda vermeye çalışacağım. Daha evvel saç uzatan şampuan ve sarımsak yağı yazılarında kısmen anlattığım konular vardı ama sarımsaklı şampuan yazısını bu sorulara cevap vermesi için yazdım.

Evvela uzunca bir alıntı yapacağım, sagliklibakim.com sitesi bu konuda bir hayli uzun ve güzel bir cevap vermiş bundan faydalanmanızı isterim.


"Bitkisel özlü, bitkisel içerikli şampuanlar esasında bir pazarlama hilesidir. Şampuanın içinde ne olduğu ne özlü olduğundan ziyade şampuanın ne kadar doğal olduğu sülfat içerip içermediği önemlidir. Sarımsaklı şampuanlar şüphesiz ki bitkisel şampuanlar içinde en çok satan şampuanlardır. Genelde bu şampuanlara bir sürü şey atfedilir ama bilimsel değildir ve saçınıza ekstra bir bakım yapmazlar. Sarımsaklı şampuan için saç, saç kökü ve saç derisini derinlemesine besleyecek içeriğine sahip olduğu iddiası var ama  bunlar kanıtlı bilimsel veriler değildir.


Nasıl ki insanlar dengeli ve yeterli beslenemediklerinde, vücut dirençleri düşer zayıflar ve hastalıklara kolay yakalanırsa; saçlarınız da yeterli besini alamadığında öncelikle zayıflar, içten ve dışarıdan gelen olumsuz etkilere karşı direnci düşer. Beslenememe durumu devam ederse saçlar küçülür, zayıflar ve sonrasında tamamen yok olur. Bilindiği gibi, vücudumuzda dakikada 10 milyon hücre ölür ve bir o kadarı da yenilenir. Ortalama 100 günde (beyin ve sinir hücreleri hariç) bütün vücudumuz yenilenir. Saç kökleri de bu yenilenmeden nasibini alırlar. Saçlarınızın daha sağlıklı olmasını istiyorsanız öyle şampuanlardan felan medet ummayın, saçlarınız için vitamin bakımı yapmanız sicler için en önemli durumdur. Bunun içinde b5 vitamini, b3 vitamini, c vitamini, e vitamini kullanabilirsiniz.

 

Sarımsaklı Şampuanla Saç Bakımı

 

Sarımsaklı Şampuan Saç Uzatma
Sarımsaklı şampuanın içindeki zengin sarımsak özleri sayesinde saçlarınızın iyi beslenmesini sağlar gibi genel bir iddialar ortaya atılır ama bu söylenenler gerçek değil. Şampuanınız SLS içeriyorsa veya sülfat varsa saç döker. Her yenilenen saç hücresi iyi beslendiği için, güçlü ve dirençli olarak doğar. Ancak saçınıza vitamin bakımı yapmak iç ve dış etkenlere karşı saçları güçlendirmesi yanı sıra, kan dolaşımını düzenleyerek saç köklerinin daha hızlı beslenmesini sağlar, dolayısıyla saçların daha hızlı uzamasını tetikler. Yani sarımsaklı şampunlar bir yana şampuanlardan bir mucize beklemeyin. saçlarınızı besleyecek olan saf vitaminlerle saç bakımı yapmanızdır.

Genellikle sarımsaklı şampuanlar günlük kullanıma uygun olmakla birlikte saçları temizlerler. Ancak satıcılar genellikle bu şapuanların saç dökülmesini önlediği veya hızlı saç uzaması sağladığını iddia ederek bu ürünleri satıkları için kullanıcıların tercih sıralamasında ilk sıralarda yer almaktadır. Ama sarımsaklı şampuana atfedilen bu tarz bilgilerin çoğu gerçek değildir.


Sarımsaklı Şampuan Saç Dökülmesi


Bir başka iddia sarımsaklı şampuanın saç dökülmesini önlediğine dair iddiadır. Kafanızda 1 dakika duran bir köpüğün saçınızın dökülmesini durdurduğuna inanıyorsanız tercih sizin. Size aksini iddia edip vakit kaybetmeyeyim, siz de şampuanınızla mutlu mesut yaşayın. Ama asıl gerçek şudur ki hiç bir şampuan saç dökülmesini önlemez. Çünkü şampuanın kıl köklerine ulaşması mümkün değilken ürün satmak isteyen uyanıkların bir hilesidir bu sarımsaklı şampuan hikayesi.

Sarımsaklı Şampuan Saç Uzatma


Bir başka hikayede sarımsaklı şampuanın saç uzattığı yalanıdır. Bu noktada sarımsağın içerdiği kükürte atıfta bulunulur ama sarımsaklı şampuanın ne kadarı sarımsak, o sarımsakta ne kadar kükürt var deseniz suratınıza mal mal bakarlar. Çünkü bu iddia da bilimsel değil. ha saç derinize sarımmsak sürerseniz, sarımsaktaki kükürt saçınıza fayda eder ve saçlarınız daha hızlı uzar bu bir gerçek ama sarımsaklı şampuan net biçimde saç uzatmaz. Saç uzatmak için bio sülfür yani suda çözünen kükürt kullanın. 

 

Şampuandaki Sarımsak Saç Uzatır Mı

Evet sarımsaklı şampuan içine konulan sarımsak özü şampuanı bitkisel veya organik yapmıyor. Yani bildiğiniz bir çok şey doğru değüil, yani bitkisel şampuanlar bir algı oyunu. Tabi sarımsaklı şampuan, ısırganlı şampuan, gibi ürünler de bir nevi tüketici kandırma operasyonu. 
Sarımsaklı şampuanın saç uzatmadığı da bir gerçek. Bu noktada Şampuana sarımsağı ezer ilave ederim, sütte sarımsağı kaynatır, o sütü şampuana koyarım ve saçlarım uzar gibi şeyler hayalden öte şeyler değil. Sarımsak kükürt içeriyor, saçların uzaması noktasında bu kükürt etkili bir madde hepsi bu. Ama şampuanın içindeki sarımsağın içindeki kükürtten hele de bu şampuan kafanızda 1 dakika bile durmayan bir köpükken mucize beklemek tam anlamıyla saflık. Neyse bir kükürt yazısı yazmak elzem oldu bir sonraki yazımızda görüşürüz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder